България

Борислав Сандов е водач на листата на “Зелено движение” за евровота

“В последните дни, след тайно гласуване, се взе решение, че водещ на листата (б.р. – за евроизборите) ще бъда аз, а веднага след мен ще бъде Даниела Божинова. Ще бъдем така, както е традиционно за Европейските зелени – водеща двойка кандидати”. Това заяви Борислав Сандов, който е член на Изпълнителния съвет на “Зелено движение”, пред “Фокус” от Брюксел, където Европейската зелена партия даде старт на своята кампания за евроизборите.

“Процесът за номинации стартира отдавна – преди около два месеца. Тогава още не знаехме в какъв формат ще се явява партията на предстоящите евроизбори. След като вече стана ясно, че ние се явяваме самостоятелно, този процес се забърза – започна вътрешното допитване, между членове, между местни организации, подсилване на номинации за определени кандидати”, обясни Сандов.

По думите му при успешен резултат на предстоящия вот 2 в 1 мандатът може да бъде споделен между първите двама: “Има решение на Националния съвет, което аз подкрепям и което е традицията на зелените политически формации, при успех този мандат да бъде споделен между първите двама”.

Сандов заяви, че основен приоритет на “Зелено движение” в предизборната кампания трябва да бъде включването на повече млади хора в изборния процес. Друга много важна цел за тях е “Зелено движение” да има поне един депутат в Европейския парламент. Той допълни, че това до момента не се е случвало.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика