България

Важните новини във ФАКТИ на 28.07.2022 г.

БСП върна мандата. Радев: Заедно с неизпълнения мандат управляващите завещават хаос в енергетиката

БСП върна на президента третия мандат за съставяне на правителство. До тази развръзка се стигна след като вчера парламентът бламира съвместната управленска програма на БСП, ДБ и ПП.

Правителството затваря ТЕЦ „Брикел”

Кабинетът реши да затвори ТЕЦ „Брикел”. Това обяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Министрите на БСП напуснаха заседанието на МС заради F-16

Министрите от БСП напуснаха заседанието на Министерския съвет в четвъртък, обяви вицепремиерът в оставка и лидер на социалистите Корнелия Нинова.

ПП свиква Национален съвет

“Продължаваме промяната” свиква Национален съвет, за да реши как да се яви на изборите. Това съобщи за БНР депутатът Венко Сабрутев:

Петков: Министерството на енергетиката ще предложи договор за доставка на 7 кораба с втечнен газ

Кабинетът на Кирил Петков в оставка се събра на последното си редовно заседание.

Парламентът отново върна Иван Иванов като председател на КЕВР

Депутатите одобриха предложението бившият председател Иван Иванов на КЕВР да продължи да изпълнява функциите на председател на енергийния регулатор до встъпването в длъжност на нов ръководител.

Нинова: Президентът е част от групата, която свали правителството. Не ни остави и 100 дни толеранс

“Като мандатоносител направихме всичко по силите си да гарантираме сигурност и стабилност на държавата Изготвихме програма, внесохме 79 закона. Приемането им щеше да облекчи живота на българските граждани”, заяви Корнелия Нинова на излизане от президентството, след като БСП върна третия мандат.

Смилов: При ниска активност резултатът ще е непредвидим

Избирателят е уморен от парламентарната фрагментация и ще спечелят тези, които могат да покажат, че са ясен фактор за формиране на правителство в следващото Народно събрание.
Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Даниел Смилов от Центъра за либерални стратегии. По думите му кой как ще консолидира гласовете ще бъде решаващо и “би било добре от прагматична гледна точка ПП и ДБ да не хабят енергия да си поделят това пространство”.
Ако кампанията е ориентирана към ядрата на политическите партии и всеки се разграничава от другия, най-вероятно е отново да получим доста фрагментиран парламент, а “при ниска избирателна активност може да има сериозни изкривявания в една или друга посока”, изтъкна той.

Продължават протестите на пътните строители

Протестите на пътните строители продължават и днес пред Народното събрание, както и на още 20 различни точки в страната, предаде БГНЕС.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика