България

Ваня Григорова: Искам да имам решаващ глас

В общината могат да се направят много неща. От времето, когато започна да работи Столичният общински съвет направихме немалко неща. Голяма част от решенията на местно ниво зависят от решенията на национално ниво. Това заяви лидерът на „Солидарна България” и общински съветник Ваня Григорова в предаването „Лице в лице” по БТВ.

Леви формации е имало винаги, но защо се стига до такова разделяне, може би трябва да отговори ръководството на БСП. Видяхме какво напрежение имаше в София след местните избори и как продължи то. Не ми се ще да говоря за БСП, уточни тя.

Тя коментира твърденията на „Левицата”, според която се е държала авторитарно. „Да исках да имам решаващ глас при участие в по-широка коалиция. Те решиха, че не могат да приемат това. Не исках да се повтори това, което се случи на местните избори – представителите на синдикатите да бъдат поставени назад в списъците, както се случи в СОС и ми се наложи няколко месеца да се боря сама за трудови възнаграждения. Затова смятам, че е ключово представители на работниците, да има директно в управлението. Не мога да позволя за пореден път аз да вляза някъде сама, без хората, за които се боря. В крайна сметка, ако целите, заради които се впускам в тази надпревара, не могат да бъдат изпълнени, тогава няма смисъл да се включвам. Човек има нужда от съмишленици, за да води тежките борби”, подчерта Григорова.

„С г-жа Манолова успяхме да се разберем за рамките на сътрудничеството си. С нея можем добре се допълваме – аз с моята просиндикална насоченост, а тя с борбата с монополите и защитата на правата на потребителите”, изтъкна Ваня Григорова.

„Не одобрявам, че НАТО ни тласка към военен конфликт, който не е наш. Референдум по всички въпроси – да. Включително и дали да сме част от еврозоната. За мен е недопустимо 240 човека да решават дали да допускат такова допитване или не. Води се разследване срещу едно предходно оръжие, които сме продавали през посредници и не е ясно, че е стигало там, където е трябвало. Карат ни да си даваме всички налични оръжия, които имаме. Не одобрявам позициите и политиката на НАТО, която се налага в България. Сякаш ние не сме пълноправни членове, а поклащаме глава на всичко, което ни се нарежда”, категорична бе тя.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика