България

Весислава Танчева: Президентът Радев си търси собствен политически терен, нито една от партиите не му е удобна

Имаме управление “двама мъже и половина”. Въпросът е кой е половината. Това заяви в интервю за БНР специалистът по комуникации Весислава Танчева, активист от гражданското сдружение “БОЕЦ”.

За нея е налице “парауправление, в което хората остават с впечатление, че се крие нещо от тях” и “съвършено основателно остават с такова впечатление”.

Според Танчева през заявките си да атакува в Конституционния съд промените в Конституцията президентът отново демонстрира “показни действия, които трябва по някакъв начин уж да го разграничат от общото управление на държавата”, докато той всъщност е част от него, и прави опити “да заеме собствен политически терен” за бъдещо развитие.

Радев не вижда в дълбочина проблема, който създават някои от промените в Конституцията и “се хваща за дребните неща, за онова, което беше вкарано като фалшива димка”, смята Танчева, за която това са “дъвки за аудиторията”, за да се отклони дебатът.

“Той просто си търси собствен политически терен. Нито една от партиите не му е удобна. Той неслучайно си беше създал няколко такива, които да са му удобни. Съвършено друг тип политически субект би му прилягал на него. Не му е целта да се позиционира при БСП и “Възраждане”. Дори да го пришиват там, той не пасва там.”

Относно попълването на състава на КС и на регулаторите Весислава Танчева изрази очакване “да се прояви основният порок на този тип управление – неформалния начин, по който лидерите се договарят някъде натъмно, натясно и надалечно – по манастири, ресторанти, молове”, тоест вероятността да се стигне до задкулисни договорки е огромна.

Делян Пеевски прехвърля собствените си проблеми върху чуждите глави. Той и Борисов са политици, които само си приписват функцията на евро-атлантици, посочи още Танчева.

“Това правителство се крепи на страха на единия да не бъде санкциониран и надеждите на другия да бъде изваден от санкциите.”

Държавата е управлявана по бандитски начин, подчерта Весислава Танчева. Резултатът от това е деполитизиране на обществото, допълни тя.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика