България

Задържаха шофьора, помел с колата си двама души в София

Задържаха шофьора, причинил тежката катастрофа с жертви в София. Това обявиха официално от МВР за NOVA. Пробите за наркотици на 18-годишния водач са отрицателни.

Официално стана ясно, че починалото момче е на 23 години, а загиналото момиче засега е с неясна самоличност.

При катастрофа снощи в столицата са загинали двама души, съобщиха за БТА от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София. Сигналът за пътния инцидент е получен в Центъра в 00:23 часа. Веднага на място са изпратени две линейки. На място са установени починал мъж на 23 години и починало момиче на видима възраст около 19 години. И двамата са били пешеходци. Шофьорът на автомобила от катастрофата няма наранявания, уточняват от ЦСПМ.

От МВР съобщиха за БТА, че пробите за алкохол и наркотици, направени на място на шофьора, са отрицателни. Сигналът за инцидента е получен около 00:15 часа. По първоначални данни водачът е 18-годишен, а пътното произшествие е станало в района на пешеходна пътека. Обстоятелствата около инцидента се изясняват от органите на реда.

По първоначални данни малко след полунощ 19-годишният шофьор не се е подчинил на знак за спиране с полицейска стоп палка и продължава шофирането с висока скорост. Близо да бл. 16 на ул. “Русе” младият шофьор помита 23-годишен младеж, пресичащ на пешеходна пътека, който загива на място. Малко по-надолу по булеварда същият шофьор причинява второ произшествие, при което загива на място младо момиче, на видима възраст 19 години. Шофьорът, причинил двете фатални произшествия, е без наранявания. Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. От “Спешна помощ” заявиха за БНТ, че медиците само са констатирали смъртта на двамата младежи.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика