България

Ивет Добромирова: Договарянето за следващото управление не се случва в дните след изборите, то вече е стартирало

Предизборната ккампания започна много отдавна, а посланията са ясно насочени към твърдите ядра. Това каза пред БНР Ивет Добромирова.

“Много трудно ще бъде в тази кампания на всички политически формации да обяснят какво оттук нататък. Всички възможни сценарии бяха проиграни и те не завършиха добре за повечето участници в тях. Някои успяха да извлекат все пак максимално полза, но това са играчи на политическия терен не от вчера и не от днес”.

Според нея много от формациите са изчерпали възможността да се пласират като нови и нямат основание да продължават да се продават като “Малка бях и не знаех какво се случва”. За нея ще е интересно как ще се мобилизират разочарованите.

Добромирова не очаква висока избирателна активност. Но напомни:

“Договарянето за следващото управление не се случва в дните след изборите, то вече е стартирало”.

Тя отбеляза важността на предстоящите европейски избори. Те ще изправят Съюза пред нови предизвикателства, смята пиар експертът и добави:

“Появяват се нови играчи на терен, които вече направиха заявка за това, че ЕС се преформатира, все повече се говори за ЕС на две скорости и все повече България отпада от дневния ред на водещите страни-членки. Това става защото нашите политици са забили нос в собственото си оцеляване във вътрешнополитически план”.

Според нея това, което се случи за България с Шенген, е всъщност реалното задействане на плана за Европа на две скорости.

Ивет Добромирова подчерта, че именно това е темата, за която няма да се говори в тази кампания. Тя очаква кампанията да бъде принизена до нивото на политическия дебат: “Не виждам програми, не виждам заявки, не виждам работа, действия и реформи за това българите да живеят по-добре”.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика