България

Пеевски: Няма да има 20% ДДС за ресторантьорите, а Асен Василев да забрави за доносниците

ДПС няма да подкрепи предложеното за възстановяване на 20-процентовата ДДС ставка за ресторантьорския и хотелиерския бранш, както и идеята за стимул за хората, подали сигнал за укриване на данъци. Това заяви пред БНР депутатът Делян Пеевски:

“Твърдо сме против, остават 9%”. Няма да го подкрепим за това нещо финансовото министерство”, каза Пеевски.

А за бонусите при сигнал за укрити данъци?

“И за това няма да го подкрепим. Това е една репресия, ще почнат едни измислени сигнали и ще има хора, които си подават сигнал след сигнал, за да вземат 10%. Това е смешно, няма да се случи”, категоричен беше депутатът от ДПС.

Между първо и второ четене на промените в Конституцията ще бъде решено дали ще има промяна на националния празник, каза още Делян Пеевски.

Той посочи обаче, че без подкрепата на ГЕРБ по-вероятно е датата да остане 3 март:

“Видяхме, че ГЕРБ се отказаха, тъй че, знаете накъде вървим. Без техните гласове не може да стане, тъй че, в общи линии, това ще отпадне”, коментира Пеевски.

Според Делян Пеевски нотариусът, издал нотариалния акт за собствеността на Руската църква в София, е извършил престъпление. Това е причината ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС да подадат сигнал до прокуратурата, която да установи дали има данни за престъпление:

“По нотариалните актове, досието, липсват документи как се е случило това. За нас е извършено престъпление, което трябва да се разследва от прокуратурата.

Ако се окаже, че няма документи за Руската църква, се надяваме прокуратурата да поиска разваляне на този нотариален акт и църквата да се върне в собственост на българската държава, на църквата или както вече се прецени от правителството”, коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика