НовиниСветовни

Рига към Минск: Това е хибридна атака

Латвия отново залови над 100 души, опитващи се да преминат незаконно през нейната граница от Беларус за последните 24 часа, предаде ДПА, като се позова на изявление днес на началника на държавната гранична охрана Гунтис Пуятс пред латвийската телевизия, информира БТА.

По думите му продължаващото незаконно преминаване през границата е “хибридна атака” на Беларус срещу страната му, която е член на ЕС.

Латвия, Литва и Полша използват този термин, за да опишат притока на мигранти, много от района на Близкия изток, които изглежда са изпращани от авторитарното правителство в Беларус, отбелязва ДПА.

Според Пуятс Беларус от време на време се насочва към трите държави членки на НАТО, за да тества техните способности в областта на сигурността и да се опита да отслаби източния фланг на ЕС.

По данни на граничната охрана на Латвия в продължение на няколко дни в края на август и началото на септември броят на заловените преминаващи латвийската граница мигранти е надхвърлил 100 души, като само миналата неделя са били регистрирани 246 незаконни преминавания.

Свят – Източник: https://fakti.bg/

Яндекс.Метрика