България

Румен Петков: Вчерашният ден може да бъде окачествен като манифестация на подлостта, двуличието и предателството

“Вчерашният ден може да бъде окачествен като манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Подлост към гражданите, към недоволството отпреди две години, към хората, излезли на протестите, двуличие в кампанията и предателство на акламирани ценности, на демонстрирани виждания за развитието на държавата и възможни конфигурации за нейното управление”. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Формирането на правителство с неясно бъдеще е проблем на цялото общество, допълни той по повод информацията за ротационен кабинет с втория мандат с премиери Денков и Габриел..
Лидерът на АБВ каза още, че сред посочените приоритети на правителство с втория мандат са конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшия съдебен съвет, което според него означава, че не се говори за решаване на проблемите в съдебната система. “Това е демонстрация на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че те са заинтересовани от неработеща съдебна система. Това обслужва престъпността, която вижда, че не е обект на правораздаването и правоохраната”, коментира още Петков, цитиран от БТА.

По думите му правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна “по най-безогледен начин”. “Трябва да настояваме и за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото редица американски медии излязоха с данни, че тя е рязко влошена”, каза още Петков.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика