България

Цветан Цветанов си поговори с американски конгресмен за сигурността на региона

Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност – ЕАЦС, Цветан Цветанов проведе среща с основателя на Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност Робърт Питинджър, конгресмен от Републиканската партия на САЩ.

Цветанов благодари за възможността за пореден път да участва в рамките на конференцията, определяйки я като важен фактор в многостранната система за сигурност на западния свят, съобщиха от ЕАЦС, цитирани от novini.bg.

Обсъжданите теми винаги са релевантни на най-новите глобални предизвикателства и разглеждането им в експертно – политически формат дава възможност за намиране на оптимални решения.

Двамата обсъдиха актуалната политическа обстановка в региона, отчитайки заплахите и хуманитарните проблеми, произтичащи от инвазията на Русия в Украйна. Цветан Цветанов връчи на конгресмен Питинджър годишника на Евро-атлантическия център за сигурност, в който е налице прогноза от 2021 г., че в Европа предстои война, която ще бъде разпалена от режима в Москва.

Конгресмен Питинджър прояви интерес и към други аспекти от дейността на Центъра, изразявайки увереност, че и занапред ще има възможности за тясно взаимодействие между Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност и ЕАЦС.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика