НовиниСветовни

Жени изчезват в окупираните от Русия територии, намират ги изнасилени и убити

През последния месец в различни региони на временно окупираната част на Украйна са извършени няколко убийства на местни жени , като в тези престъпления са замесени руснаци. Това обаче е само върхът на айсберга, тъй като може да има много повече жертви – няколко изчезнали все още не са открити, пише OBOZ.UA.

С разлика от един ден стана известно за две жестоки престъпления в окупираната част на Запорожка и Луганска области. В Ровенки 17-годишната Анастасия е излязла от дома си и не се е върнала. И два дни по-късно, на 4 май, тялото ѝ е намерено в горска местност на 10 километра от мястото на изчезването.

Престъпникът се оказа 33-годишният руснак от Владимирска област Андрей Курбасов. След като бил задържан, той признал, че е карал кола и е видял Анастасия. Той я убедил да я закара, след което я изнасилил. Уплашен, че тя ще разкаже всичко, той намушкал младата жена в сърцето. След това заровил тялото на момичето в насаждение и го затрупал с камъни, за да не го изровят кучетата.

Според източници на OBOZ.UA руснакът е бил многократно осъждан и се е озовал на територията на Украйна като “участник в специалната военна операция”. „Запознат е добре със затворническите закони, затова го беше страх да попадне отново зад решетките – и то не за убийство, а за изнасилване“, казва един от източниците на агенцията.

Друго брутално престъпление се разигра в окупирания Мелитопол. Там руските военни убиха Марина. Тялото ѝ било намерено на Великден, трудно за идентифициране. Сега познатите на Марина обещават да направят всичко възможно „тези нечовеци да бъдат открити и изправени пред съда“. В това обаче има сериозни съмнения.

“И сега има период на безнаказаност на нашите територии. Страшно е да пуснеш дъщеря си навън през деня”, пишат местни жители, обсъждайки убийствата на момичета. В Запорожка област чеченците се държат особено нагло. Вкопчват се в момичетата в кафенетата, могат просто да ги хвърлят в автомобил и да ги откарат където си поискат. Друг източник съобщи, че само през април в окупирания Луганск са изчезнали четири момичета, две от които непълнолетни.

Всеки ден в окупираната част на Украйна се появяват все повече руски затворници, които доброволно са подписали договор с Министерството на отбраната на страната-агресор. Въпреки уверенията на руските власти, че от колониите ще бъдат освободени само лица, осъдени за леки престъпления, реалността се оказва друга. В Украйна дори са изпратени и затворници, които са с доказани присъди за канибалство.

Свят – Източник: https://fakti.bg/

Яндекс.Метрика