ЛюбопитноНовини

Уловиха праисторическа 91-килограмова костенурка ВИДЕО

В Съединените щати рибар улови праисторическа 91-килограмова костенурка и 85-килограмова щука за два дни, предаде Fox News.

Световният и национален рекордьор по риболов Арт Уестън и професионалният учител по риболов капитан Кърк Къркланд уловиха рядка костенурка алигатор в езерото Сам Рейбърн. След това мъжът пуснали 91-килограмовото животно във водата, тъй като то е защитен вид.

Къркланд подчерта, че трябва да се внимава с костенурките алигатор: това влечуго може лесно да ви отхапе пръстите. „През цялото това време костенурката наблюдаваше движенията ми и държеше устата си отворена, готова да ме нападне, ако направя грешното движение“, разказа Уестън как са отделили животното от куката.

На следващия ден Къркланд и Уестън се върнали на езерото и хванаха щука-алигатор, тежаща 85,3 килограма. Те претеглили рибата и я пуснали. Мъжете подали заявка за регистриране на нов световен рекорд за тегло на щука, уловена на къса корда.

Миналата година Уестън постави световен рекорд, като улови 133-фунтов алигатор на дълга въдица.

Алигаторовата щука е считана за една от най-големите сладководни риби. Произхожда от еоцена — тоест преди 56-33,9 милиона години. През тази епоха се появяват много разреди съвременни бозайници.

Любопитно – Източник: https://fakti.bg/

Яндекс.Метрика