България

Кулеба от НС: Най-добрият начин да спрем войната е да подкрепим Украйна, а не да сме неутрални

Войната винаги показва цялата истина, тогава виждате истинският живот и колко струва. Тези снимки са само една капка от всичките страдания, болката, но и куража и смелостта на нашия народ. Това е една капка в един огромен океан, но винаги трябва да оставаме верни на себе си. Това каза външният министър на Украйна Дмитро Кулеба при откриването на фотоизложба, посветена на Украйна в Народното събрание, цитиран от Dariknews.bg.

Няма да повярвате колко пъти от началото на войната съм чувал рационални обяснения и аргументи защо някой не може да помогне на Украйна. Тези хора са много емоционални, но проблемът е, че те не са искрени и си играят с нас. Тези които искат да помогнат, винаги намират начин да го направят. Тези които обявяват, че стоят зад определени принципи, трябва да помогнат сега на Украйна.

Всеки, който намира причини да не помогне, да не изрази своята позиция, той всъщност подкрепя агресора. Тези аргументи могат да изглеждат изключително рационални, но по време на война всеки човек трябва да бъде на страната на жертвите, а не на агресора.

Надявам се, че тези снимки, ще помогнат на някои политици в българското правителство да вземат правилните решения.

Най-добрият начин да спрем войната сега е да подкрепим Украйна, а не да останем неутрални, заключи Кулеба.

България – Източник: fakti.bg

Яндекс.Метрика